Sheeps Head Way Dag 6 - Reisverslag uit Cork, Ierland van Baukje Nauta - WaarBenJij.nu Sheeps Head Way Dag 6 - Reisverslag uit Cork, Ierland van Baukje Nauta - WaarBenJij.nu

Sheeps Head Way Dag 6

Blijf op de hoogte en volg Baukje

02 Mei 2019 | Ierland, Cork

An early rise
06.00 uur: trrriiiing! Wekkertijd! Good morning! Vandaag is alweer de laatste dag wandelen aangebroken. En wat voor één: we staan gewoon onder tijdsdruk! De bus rijdt namelijk maar een paar keer per dag van Bantry naar Cork, en we hebben toch nog wel een kilometertje of 20 te lopen voor we in Bantry zijn. Halen we het of halen we het niet? De hamvraag van de dag. Spannend! Classic deze ochtend: we blijken té efficient. Al onze spullen hadden we gisteravond al gepakt. We nemen een vlugge douche, kleden ons aan en zijn klaar voordat onze gastvrouw überhaupt haar oogleden heeft bewogen. Whoops. Maar: we zijn in elk geval op tijd!

Vooruit met flinke pas
Na een lekker ontbijtje en onze vaste sloot aan koffie geeft ook deze gastvrouw ons heel lief wat broodjes mee voor onderweg. Ook krijg ik mijn schoenen en sokken van gisteren. Ze zijn droog! Oh, en ze verspreiden nog een heerlijke koeiengeur. Toch maar in de tas laten dan vandaag.. Dan ga ik maar voor mijn knalroze schoeisel. Dag 5, let’s go!
Vandaag loopt onze route dus van Durrus terug naar Bantry. Een deel van de route kennen we al: die liepen we dag één! We horen hier bijna thuis, zo goed als we hier de weg al kennen…
We beginnen de dag met een stuk door het dorp Durrus. We passeren diverse kerken, winkeltjes en ruines. Aan de overkant van het water een ruïne van een oud fort, en dit alles omgeven door prachtige oude bomen. Het is zeker geen slechte plaats om een wandelingetje doorheen te maken! Verder leidt de route ons ook vandaag weer door een hoop zompige weilanden. We moeten de heuvelrug weer over klimmen om bij de noordelijke zijde van het eiland in Bantry uit te komen. Een goede training voor de kuitjes dus weer! Maar ook vandaag is het stralend weer: we trekken onze jassen al snel uit, en ook de vesten volgen. Wandelend door Ierland in een T-shirtje, wie had dat gedacht. Ik in elk geval niet, dus ik heb mezelf niet ingesmeerd. Typisch…. Ik verbrand uiteraard en kan de vakantie als een kreeft afsluiten. Nice.

Stipt as usual
Aangekomen in Bantry kijken we op onze klokjes: 13.00 uur. Oh yes, we hebben het gehaald! Ruim op tijd. We stappen het hotel binnen waar we dag 1 koffie hebben gedronken. Voor de oplettende lezer: we kwamen hier niet zomaar. En ja hoor: achter de balie ligt een pakketje met een briefje erop: “Being picked up on Wednesday, DO NOT MOVE!”. Hoe lief! De poncho, safe and sound. En ik heb hem gelukkig geen minuut nodig gehad deze week. Helemaal top!
De busrit van Bantry naar Cork is een rustige. Half ingedommeld komen we aan bij het hotel. Na een korte rust op de kamer zoeken we het restaurant op en kijken een klein stukje van de voetbalwedstrijd, met een lekkere maaltijd en een goede pint bier (en ik een glas wijn, fancy as always). Dan is het tijd om te gaan slapen. Morgen is het supervroeg tijd om terug te vliegen naar Nederland. Het was weer een mooie dag als afsluiting van een mooie tocht die we ons lijstje toe kunnen voegen. Ierland, je was super! We komen zeker nog eens terug.